Previous
Next

Activiteiten

Activiteiten van Stichting Uniek Curaçao

Educatie (4)

In de jaren ’90 en begin 2000 werden er jeep- en bustours op aanvraag georganiseerd. Deze werden georganiseerd door bijvoorbeeld stagiaires, een vaste medewerker, of op initiatief van de stichting. Vooral voor bedrijven en de vakantieplannen werden bus tours met “doe uitstapjes” georganiseerd, waarbij de bus hoofdzakelijk het vervoersmiddel was. Voor wandelaars werden kaminata (wandel) programma’s bedacht en uitgevoerd. En voor scholen en jongeren (uit de buurt) werden thema-activiteiten ontwikkeld en in praktijk gebracht.

Hierna kwamen er meer initiatieven van anderen op het gebied van het organiseren van jeep en off road tours door bijvoorbeeld Wild Curaçao, Curaçao Aktief en voor de educatieve programma’s kwam er Greenkidz. Stichting Uniek Curacao organiseerde tours op aanvraag, maar de voorwaarden waren: Geen tours die commerciële collega’s ook doen, het moet een uniek karakter hebben en niet gaan om een lagere prijs. De stichting wil namelijk geen concurrent zijn!

De aandacht kwam dan ook steeds meer op andere activiteiten te liggen. Er worden bijvoorbeeld in diverse parken speurtochten georganiseerd. Zo is er recentelijk nog een nieuwe speurtocht ontwikkeld in parke Sorsaka. Ook worden er wrakduiken georganiseerd voor ervaren duikers in de haven van de St Annabaai naar het fregatschip “De Alphen” en het vrachtschip de “Mediator”. Dit gebeurd in samenwerking met Stimana (stimacur), waarbij de praktische organisatie ligt bij Trunkdivers. Ook is er rock climbing bijgekomen dat uitgeoefend kan worden met een professioneel team in samenwerking met Rock Climbing Curaçao. Met activiteiten zoals kijkavonden met sterrenkijkapparaten en astronomisch kenners.

20180403 Rock Climbing Roi Rincon (1)

Stichting Uniek Curacao is daarnaast zeer betrokken bij clean-ups en Curadoet activiteiten. De Laatste jaren is Stiching Uniek Curacao ook steeds meer betrokken bij activiteiten van andere groeperingen of initiatief nemers.  Vanzelfsprekend staat wij open voor aanvragen van andere activiteiten of excursies.

Wil je alleen of als groep meedoen aan één van deze activiteiten? Heb jij een idee of project dat kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Curaçao? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen bijvoorbeeld ook helpen met de voorziening van materialen, mensen en/of locaties. Informeer naar de mogelijkheden via de contactpagina of uniekcuracao@gmail.com