Previous
Next

Konosé bo isla bundel

Het is 20 jaar geleden dat de eerste wandelgids uitgebracht werd door Stichting Uniek Curaçao. De stichting koestert al jarenlang de wens om een uitgebreid vervolg samen te stellen. We ontwikkelen op dit moment een driedelige bundel, die de kennis van het eiland moet verhogen en op aantrekkelijke wijze informatie geeft over Curaçao. Deze moet zowel de lokale bevolking als de toerist aanspreken in het Engels, Papiamentu en Nederlands. Daarnaast is deze bundel bedoeld als een aanvulling op het huidig lesmateriaal binnen het onderwijs om bij te dragen aan het vergroten van de waardering voor de Curaçaose natuur en cultuur onder de jongere generaties. 
De bundel bestaat uit 3 delen: Bándariba, Centraal en Bándabou. Elk deel zal 12-15 hoofdstukken bevatten met een totaal van ongeveer 250 bladzijden per dee. Elk hoofdstuk beschrijft een bepaald gebied met een verzameling van historische en nieuwe informatie, bijzondere flora en fauna, culturele gewoonten en pakkende anekdotes, die door de oudere generaties verteld worden. Elk hoofdstuk bevat daarnaast nog een gedetailleerde uitklapkaart, waarop de wandel- en fietsroutes staan aangegeven. Ook vind je op de kaart de beschreven ruines, grotten, landhuizen en andere bezienswaardigheden terug, alsmede uitzichtpunten, bijzondere flora en fauna, duik- en snorkellocaties, maneges, parken, stranden en meer. 
Een belangrijk aspect is dat de informatie uit de bundel ook digitaal beschikbaar zal zijn. Om hiervoor te zorgen, bevat elk hoofdstuk een QR-code waarmee de lezer de kaart op een telefoon of tablet kan openen. Een gewenst vervolg hierop is dat
er interactieve routes te downloaden zijn, die in een gps-app ingelezen kunnen worden.
Een van de manieren om een groot deel van de bevolking kennis te laten maken met de inhoud van de bundel, is een wekelijkse aflevering in de krant Extra. Natuurlijk zullen er nog andere methoden toegepast worden om de kennis onder de bevolking te verspreiden. Het hoofddoel van dit project: Konosé bo isla.
Om deze driedelige bundel daadwerkelijk te ontwikkelen, hebben we partners nodig die financieel bijdragen. Een partner
die gelooft in de noodzaak van het product en de aanpak van de stichting. Door de ontwikkeling te  financieren, is het mogelijk om de bundel voor een deel gratis teverspreiden onder scholen of tegen een laag bedrag te verkopen. De opbrengsten kunnen dan weer rechtstreeks ingezet worden voor het onderhouden van de gebieden. Waardoor ook op langere termijn de toegankelijkheid van deze gebieden gegarandeerd kan blijven.
We maken graag een persoonlijke afspraak om het project verder toe te lichten en de partnermogelijkheden te bespreken.

 

Lokale bankgegevens:

Rekeningnummer: 87218007
Ten name van: Stichting Uniek Curaçao
Bank: Maduro & Curiel’s Bank N.V. Curacao
BIC/SWIFT Code: MCBKCWCU
Beschrijving: Donatie natuurgids 

Help ons van concept naar werkelijk product!