Vorige slide
Volgende slide

Groot St Joris

Gebiedsomschrijving:

Een gebied die zijn naam dankt aan de vele afzonderlijke kavels in het verleden. Het ligt in het oosten van Curacao aan het binnenwater van Sint Joris. Het wordt begrensd aan de noordelijke kant door Koraal Tabak en de zuidelijke kant door Choloma. 
Een permanente openlucht galerie fleurt het zuiderlijke gedeelte van Pos Salu op, maakt Curaçaose artiesten bekender en trekt meer publiek.

thumbnail_IMG_1676
20210703 Groot Sint Joris - ramada

Bezoekersinfo:

Het gebied heeft niet het karakter van een Park maar wel de uitstraling van een recreatiegebied. Bij Pos Salu is er een rustplek met 2 picknicktafels, een Ramada met 3 picknicktafels inclusief een bbq en speeltoestellen. De ramada staat bij het water van het binnenmeer. Het is er winderig, ook op warme dagen en men heeft zicht op het Kite surfen. Er zijn 2 lange wandelpaden: De een start aan de noordelijke kant en gaat door Koraal Tabak. De ander start zuidelijk en eindigt in het dadelpalmenbos, via de jeeproute kan men teruglopen.

 

thumbnail_IMG_1682
thumbnail_IMG_1673

Beheer:

Groot St Joris valt niet zozeer onder de definitie park maar omdat Pos Salu ingericht wordt als een park, wordt de zorg gegeven aan dit recreatiegebied als van een park.

 

Routebeschrijving:

Groot St Joris ligt aan de Sint Joris Baai. Via onderstaande knop kunt u bij de exacte locatie van Groot St Joris komen en kunt u de routebeschrijving op de kaart aanvragen.