Vorige slide
Volgende slide

Klein Curacao

 

Gebiedsomschrijving:

Klein Curacao is een klein eiland met een grootte van 3 km2. Ten zuid-westen ligt het moedereiland Curacao. Het eiland is tegenwoordig dor maar in het verleden was klein Curacao een groen eiland. Vroeger woonde er vissers en boeren maar tegenwoordig is het eiland onbewoond en in trek bij toeristen.

20150315 Klein Curacao (4)
20150315 Klein Curacao (10)

Bezoekersinfo:

Op klein Curacao heeft verschillende bezienswaardigheden. Aan de oostkant van het eiland zijn verschillende schepen gestrand. Delen van oude wrakken zijn nog te zien. Er is een monumentale vuurtoren op het eiland te zien. Deze kan van binnen bezocht worden Aan de westkust kan er goed gesnorkeld worden. Er is een goede kans om zeeschildpadden te zien zwemmen. Tevens is er een onderwatergrot als duiklocatie. De grot ligt op 40 meter diepte en staat bekend om de hoeveelheid haaien.

Klein Curacao kan alleen per boot bezocht worden. Elke dag gaan er bootjes naar het eiland toe. Dit zijn vaak toeristische tripjes die online geboekt kunnen worden. De prijs voor een normale boot varieert tussen de 100 en 200 euro. 

Mermaid ontvangt elke dag (behalve op zaterdagen) om 6:45  bij de Vissershaven haar passagiers. Tel: +5999 560 1530

Miss Ann ontvangt elke dag (behalve maandag) om 07:00 –bij St. Barbara haar passagiers. Tel: +599 9 767 1579

DSC_0272
Klein Curacao - fauna (3)

Beheer:

Klein Curacao is in eigendom van de overheid. Stichting Uniek Curacao doet de uitvoerende onderhoud

Routebeschrijving:

Klein Curacao is een eiland ten oosten van Curacao en te bereiken met de boot. Via onderstaande knop kunt u bij de exacte locatie van Klein Curacao komen.