Vorige slide
Volgende slide

Klein st. Michiel

Gebiedsomschrijving:

Klein St Michiel ook wel Michiel Liber genoemd, ligt aan de weg naar Kokomo beach. De naam van Michiel liber komt van de vrije slaven die zich daar konden vestigen. Langs de weg bevindt zich een salinja met water waar regelmatig zich veel flamingo’s ophouden. Sint Michiel wordt begrensd door het gebied Malpais, Groot Sint Michiel.

IMG_2770
20240515 kleinstmichiel omgeving1

Bezoekersinfo:

Behalve flamingo “spotten” zijn er 4 wandelpaden: een gaat naar Malpais en hofi Malpais, een ander gaat via Seru Spreit naar KokomoBeach en verder naar Boca Uniko. Via een wandeling over de salinja(zand gedeelte) vindt men bijna aan het einde een afslag naar Boca Sami en een afslag naar het pad over de heuvel (seru apreit) naar Kokomo beach baai.
Halverwege de wandeling over de salinja vindt men een bord kopermijn via deze weg komt men bij de plaats waar vroeger gepoogd werd koper te winnen.

IMG_2741
IMG_2750

Beheer:

Het gebied is eigendom van de Curacaose overheid het gebied kent geen officiële beheerder maar Stichting Uniek Curacao zorgt voor het regelmatig onderhoud.

Routebeschrijving:

Klein St Michiel ligt op de Weg Van Bullenbaai. Via onderstaande knop kunt u bij de exacte locatie van Klein St Michiel komen en kunt u de routebeschrijving op de kaart aanvragen.