Vorige slide
Volgende slide

Koraal Tabak

Gebiedsomschrijving:

Koraal Tabak ligt in het oostelijke deel van Curaçao. Het is een rustig wandelgebied, grenzend aan de Sint Jorisbaai en de wilde Noordkust. Het gebied wordt gekenmerkt door een unieke natuurlijk Pyramide en de grot met haar cultuurhistorische elementen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bezoekersinfo:

In het gebied zijn veel paden aanwezig en daarmee ook veel verschillende wandelroutes mogelijk. In het zuidelijke deel van Koraal Tabak bevindt zich een oude dragrace-, een paardenrace-, en een skelterracebaan. Vanaf Wonderfull Beach kan er op de baai goed gesurft worden. Op de uitlopers van de heuvelrug bevindt zich nissen en holten die bewoond worden door uilen. Aan het uiterste gedeelte van de heuvelrug bevindt zich de grot van St. Joris. 


Hoewel het gebied in ontwikkeling is, wordt er rekening gehouden met zeldzame vogels zoals, endemische palabrua, sternvogel en witstaartbuizerds.
Koraal Tabak wordt omgeven door Santa Catharina, St Joris baai en Jan Louis welbedacht gebied. In het heuvelgebied van seru stella bevindt zich de grot seru bika. In het gebied bevindt zich ook diverse indianen tekeningen en aan de oostelijke kant heb je een indianen site met oesterschelpen. Bij de oesterschelpen is ook een rots in de vorm van een piramide te vinden. Op de kustroute vind je boca tabla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Beheer:

Uniek Curaçao doet het onderhoud aan paden en de drie uniek klikos’s

Routebeschrijving:

Koraal Tabak ligt naast de Weg naar Santa Catharina. Via onderstaande knop komt u bij de  locatie van Koraal Tabak en kunt u de routebeschrijving op de kaart aanvragen.