Vorige slide
Volgende slide

Malpais

 

Gebiedsomschrijving:

Malpais vormt een natuurgebied gelegen naast de kuststrook Boca Sami, ten zuiden van de weg naar Bullenbaai. Je vindt er het landhuis van Malpais en een wandelroute van 90 minuten. Er zijn drie ingangen om in Malpais te komen.

De naam Malpais is afkomstig uit de Spaanse tijd. De Spanjaarden noemden een stuk grond dat dor en schraal was “Malpays”. Ook in het Papiamentu is de vertaling “slecht land”.

20172004 Malpais - Impressie wandelroute (6)
flamito di dam di malpais

Bezoekersinfo:

Het gebied heeft een wandelroute, waarbij een grote variatie aan landschappen, sabana-vlaktes, salina’s, verschillende heuvels, een meertje en een hofi (bosrijk gebied) bevinden. Ook bevinden zich er picknicktafels en banken. Er zijn drie ingangen om in Malpais te komen.

Rond 1910 kwam Shell in het bezit van Malpais. Shell bouwde een dam om het regenwater op te vangen voor gebruik in de olie-raffinaderij. Deze dam is er nog steeds te vinden.

20172004 Malpais - Impressie wandelroute (1)
20170420 Malpais - Vogels (2)

Beheer:

Stichting Uniek Curacao zorgt voor het onderhoud van het gebied.

Malpais, Pestbaai and Ravenstein bewerkt

Routebeschrijving:

Malpais ligt langs de Weg Naar Bullenbaai. Via onderstaande knop kunt u bij de locatie van Malpais komen en kunt u de routebeschrijving op de kaart aanvragen.