Previous
Next

Werksector kunst & cultuur

Kunst & cultuur

In de begin jaren ’90 na de oprichting van de stichting werden behalve de research op onbekende attraktieve plaatsen en het maken van publikaties hierover ook kunstactieviteiten georganiseerd. Dat wil zeggen dat de stichting de kunstenaars ondersteund ,vooral op logistiek gebied .

Er werden bijvoorbeeld openluchtkunstmarkten georganiseerd, workshops en galerieactiviteiten. Deze werden  ondersteund door onder andere  D van der Geest en G Kuipers. Ook werd een kunsttour opgezet en uitgevoerd met kinderen van diverse buurten.

In samenwerking met Els Horsford werd er in de benedenruimte van de stichting een kinderkunst galarie op gezet. In de jaren die volgden werden initiatieven ondersteund zoals de workshops in de natuur van Yubi Kirindongo en Tyrzo Martha ,de tekencursus van Joes Wanders en de Waroewaroe kunst tentoonstelling van G Kuipers

Er zijn met kinderen voornamelijk dmv school initiatieven kunstworkshops gehouden met gevonden afval bijvoorbeeld in het natuurgebied van Ascencion  en ook in het tuin gedeelte van “ ART AND NATURE INN” Van G Kuipers. Met het art instituut IBB hebben haar studenten isw met de stichting kunstwerken geplaatst in de natuurgebieden Von Peshbaai en Daniel.

Hedendaags wordt een open (lucht)kunst gallerie gepland in Pos Salu in Grootst Joris i,s,w met Avantia Damberg en Siegmund v.Lamoen maar, ook andere kunstenaars en kunst zijn van harte welkom.