Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Klik Hier
Slide 2 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Klik Hier
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Klik Hier
Previous
Next

De duurzame ontwikkelingsstrategie begon in de aanpak van het toerisme. Samen met de ANWB (NED) en VOMIL werd het Antillen Project opgezet, waarbij alle aanbieders werkzaam in het toerisme werden benaderd om te participeren. In het project werd iedereen gevraagd om voorwaarden op te stellen om op een duurzame manier te werken en hun klanten als dusdanig te benaderen. Men kreeg voor het participeren een certificaat waarop de voorwaarden vermeld stonden.

Op verschillende wijzen, bijvoorbeeld via het Ramsar verdrag of andere protocollen, wordt door de stichting de werkzaamheden uitgevoerd. Ook wordt het gebruik van bijvoorbeeld parken en natuurgebieden volgens Thread lightly gestimuleerd. Daarnaast wordt in het onderhoud een continuïteitsproject ontwikkeld (schoon en mooi Curaçao). Bij incidenten zoals een oil spill wordt een preventieplan ontwikkeld voor de lange termijn. Voor verschillende gebieden zijn er al plannen ontwikkeld, bijvoorbeeld preventieve aanpak van het binnenkomend sargassumwier, de uitvoering van het Ramsar verdrag, etc. Maar ook participeert de stichting in cursussen en projecten van DCNA (Dutch Caribbean Nature Alliance), bijvoorbeeld een haaienproject, in kaart brengen van flora, fauna en monumenten (en het beschermen ervan).

Het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek is regelmatig aan de orde. Behalve de logistieke steun, zijn ook de locatie-adviezen waardevol. Onder andere de Universiteit van Groningen en de University of Florida hebben hier gebruik van gemaakt.