De visie van de onderwijssector betreft de leerstof zoveel mogelijk van buiten het schoolgebouw te betrekken of in bijvoorbeeld de natuur toe te passen (Konosé bo isla). De ervaring leert dat lesgeven in de natuur en zelfs examen afnemen, de aandacht en interesse langer vasthouden. In samenwerking met een thematische onderwijsorganisatie Sedukal en het Curaçao Toerisme Bureau is in de jaren ’90 met de basisscholen in de natuur een leerproject uitgevoerd.
Scholen vroegen steeds meer om excursies of activiteiten buiten school. Vaak had de school zelf niet genoeg middelen, maar kon de stichting via het verkrijgen van sponseringen, een buiten evenement organiseren. Er werden veel thema evenementen georganiseerd. Zo was er bijvoorbeeld het project 1e hulp voor scholieren. Dit hielp de leerlingen bij hun schoolopdrachten, omdat die hulp er nou eenmaal niet is vanuit school of ouders. Later werd ook les gegeven door medewerkers van de stichting en zelfs examen afgenomen in de natuur. Een van de scholen die zich daarvoor inzetten was het Marie College.
De wandelgids (in Papiamento) werd ook op alle scholen aangeboden als lesmateriaal. Idem de Konose Bo Isla Dvd waarvan het programma ook maanden lang op schooltelevisie te zien was.