Vorige slide
Volgende slide

Seru Papaya

De wijk Seru Papaya is hoog gelegen en heeft een mooi uitzicht waar op dit moment nog niet heel veel aan gedaan is om het mooi te houden. Na een makeover van de trap naar deze wijk toe door SKOR Kòrsou of Stichting Kunst in de Openbare Ruimte Kòrsou wil Uniek Curacao dit verder uitbreiden naar de wijk toe door het wandelpad boven vanaf bovenaan de trap naar de wijk toe te snoeien, vrij te maken van afval en hetzelfde doe bij een dichtstbijzijnde uitkijkpunt waar ook wat gezellige picknick tafels neer gezet worden.

Op vrijdag 21maart, , hebben zo’n 80 leerlingen van Klein College en 150 leerlingen van Kologio Dodo Palm, de leerkrachten van beide scholen,  een aantal vrijwilligers van onder andere de Nederlandse Vertegenwoordiging en  de vrijwilligers van Stichting Uniek Curacao meegedaan aan een project om de school en omgeving op te ruimen en aan te kleden met vrolijke plantenbakken, gemaakt van autobanden.

De autobanden waren hoofdzakelijk afkomstig van gedumpte autobanden uit het kabouterbos.De banden zijn vervolgens door Sentro Speransa schoongemaakt en in de grondlak gezet.

De scholieren van beide(verschillende) scholen hebben samen de banden op een zeer creatieve wijze beschilderd.

Stichting Uniek Curacao nam de organisatie en de logistieke zaken voor haar rekening ondersteund door de Cura Doet organisatie.

De goede doelen commissie van Klein College heeft als een beloning voor de inspanning de  afsluiting verzorgd en de huur van een bouncer gedoneerd..

Coca Cola  zorgde voor de tenten en de drank, Garnier stond garant voor de levering van de vuilniszakken en de Antilliaanse Verffabriek gaf een bijdrage voor de verfactiviteiten.

DSC_0019